Vanligaste frågan på semestern är: vad ska vi äta idag?Och ibland vill man inte göra avancerade nya recept som tar minst 3 timmar att tillaga eller trerättersmenyer. Oftast vill man ju det. Men inte alltid. Så för de där tillfällena man bara vill laga något väldigt SNABBT och något som barnen äter (i alla fall nån del av det) så kommer här tre SVINSNABBA pastarecept:1. Pasta med broccoliSätt på pastavatten. Salta. Ha i pastan när vattnet kokar.Under tiden: skär ett eller två knippen broccoli, eller öppna påsen med fryst broccoli. Koka tills den har lite tuggmotstånd, typ 3 minuter.Hacka en vitlöksklyfta eller två. Lägg den i en stekpanna med lite olja. Bränn den inte.Ha i den kokta broccolin.Nu är pastan klar! Häll av den och låt den hänga med ner i stekpannan! Riv minst hundra deciliter parmesan och häll på!KLART!!PS:Den som vill kan lägga på en skvätt grädde, men det behövs inte.Rosta lite solrosfrön och strö över om du är superambitiös!2. Pasta med kallrökt laxSätt på pastavatten. Salta. Ha i pastan när vattnet kokar.Under tiden: skär 100 g (eller så mycket du vill) kallrökt lax i små bitar. Blanda kallrökt lax, 2 dl crème fraîche och fryst dill och persilja.Häll av den färdiga pastan, blanda ner såsen. Värm på det hela lite.KLART!!3. Pasta med tomat och mozzarellaSätt på pastavatten. Salta. Ha i pastan när vattnet kokar.Häll lite olivolja i en skål (där allt ska få plats sedan)Pressa eller hacka ner en vitlökslyftaHacka ett gäng tomater i ganska små bitar, häll ner i oljanHacka en mozzarella och häll ner i oljanNär pastan är klar, skölj den till fisljummen eller lite varmare, INTE KALLBlanda ner pastan i skålen med allt det andra.KLART!!PS:Den lyxiga kan ha på basilikablad!För variation, släng på lite kalamataoliver Ett mycket mer avancerat (och ganska enkelt) pastarecept "man tager vad man haver-pasta" ser ni här på bilden, tillsammans med min Nou-mage och receptet hittar ni här.4. Ett bonusrecept: pasta rossoSätt på pastavatten. Salta. Ha i pastan när vattnet kokar.Häll av den färdiga pastan.Låt Såso Rosso ringlas över. (finns i alla matbutiker, i en plastflaska och uttalas [ket´çup])För lyxvariant: ha på örtsalt och/eller färdigriven ost.