Här är en stående rätt hemma hos oss, snabbt och gott! Vilket är mina krav på mat. Du behöver för två STORA portioner eller 3–4 normalstora, tror jag: 1 liten gul lök eller en halv större 100 g kallrökt lax (går att ha mer om man vill lyxa till det minsann) 2 dl crème fraiche (helt ärligt har jag aldrig måttat, men tror det är ungefär såhär, ni kan ju ösa på mer om ni tycker det blir torrt) fryst persilja fryst dill citron Pasta 400g (jag är just nu inte på bredare pasta, typ linguine) Gör såhär: Koka pastan i saltat vatten. Stek löken så den blir sådär genomskinlig (jag körde ända till brun idag, men det vara bara en miss. Det gjorde inget. Men det är inte korrekt.) Skär laxen i småbitar och släng ner dem i pannan. Veva runt några varv och ha sedan i crème fraîche. När det såsat till sig öser du i dill och persilja, så mycket som du tycker blir gott. Smaka av med citron. Häll av pastan och släng ner i såsen, blanda runt. KLART!!! Jag tycker inte man behöver salta i och med att laxen är så salt, men det avgör ni bäst själva! Peppra efter smak. Är inte direkt matfotograf, om man säger så. Plus att jag hann börja äta innan jag kom på att jag skulle fotografera. Så dålig bloggare. Men tänk såhär: snyggare version kan ni göra. Den här gången hade jag också i en näve spenat som vi hade i kylskåpet. Det passade bra.