<div>Imorse ville Maja göra pannkakor. Givetvis sa jag ett reflex-nej. Sedan förekom argument för att göra pannkakor. Jag blev tveksam men höll fast vid ”nej”. Sedan tjatades det lite och jag tänkte att klockan var ju 45 min tidigare än vi MÅSTE gå upp (orsak: barn) och tänkte då: jo men vi kan väl göra pannkakor.</div> <div>Ändrade mitt nej till ett ja. Typiskt bra föräldraskap och mina barn har absolut lärt sig att tjat lönar sig.</div> <div></div> <div>Pannkakorna vi alltid gör är från ett recept som min kompis Helene skickade, avfotat från en tidning – jag gissar DN (uppdatering: hittade det! <a href="https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bananpannkakor-2/">Här är det</a>. Receptet är gjort av Åsa Swanberg).</div> <div></div> <div>2 msk smör</div> <div>1 ägg</div> <div>2 ½ dl vetemjöl</div> <div>2 tsk bakpulver</div> <div>1 tsk vaniljsocker</div> <div>1 msk socker</div> <div>2 ½ dl mjölk</div> <div>1 mogen banan</div> <div><b> </b></div> <div><b>S</b><b>åhär gjorde vi:</b></div> <div>Smält smör i stekpannan du ska använda. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker.</div> <div>Blanda mjölk och ägg. Ha i smöret från pannan.</div> <div>Vispa ner mjölk-ägg-smör-blandningen (gärna med elvisp) i mjölblandningen.</div> <div>Mosa bananen noga och ha i den.</div> <div></div> <div>Sedan tar vi två matskedar smet för varje pannkaka och steker 2-3 åt gången beroende på storlek på stekpannan!</div> <div></div> <div>Jag är osäker på hur många det blev för de åts upp under tiden vi stekte. Men tror 12-15 stycken små. Mattias och jag fick NOLL. Nou åt 4,5 hehe… Gott betyg!<br /> Storbarnen ville absolut ha lite socker på (eller mycket, om jag tittade bort). Men de behövs verkligen inte! De är supergoda som de är!</div> <div>Lite bär och vispad grädde hade nog varit ÄNNU bättre. Men jag sa NEJ till det. Man är väl tydlig och bestämt liksom.</div> <div> </div>