På somrarna älskar jag att göra olika sallader, eller vad man nu vill kalla dem. Hacka smått och få ner ingredienser med olika konsistens är det jag tänker. Och gärna nåt surt och nåt sött. Och att man ska bli mätt - då gäller det att ha pasta, potatis eller en bön- och grynblandning (tetra från Garant tror jag det är). Det blir alltid ”man tager vad man haver”-blandning. Denna blev god så tänkte jag kunde tipsa. Ingredienser (men man kan verkligen lägga till och ta bort och mängden är fri): gnocchi (ett paket) vitlök (en klyfta) champinjoner (5 mellanstora) kikärtor (1 tetra) spenat (en näve) purjolök (7cm) stjälkselleri (2 stavar) tacokrydda av nåt slag (ca en halv påse) dressing: crème fraîche (1-2 dl), fryst dill (1msk), fryst persilja (1msk), vitlök (en liten klyfta) och örtsalt Gör såhär: Stek champinjoner och purjolök (spara gärna lite purjolök att ha på efteråt) i smör och vitlök, salta. Lägg åt sidan. Stek gnocchi i smör eller olja, de får gärna bli krispiga. Lägg åt sidan med det andra. Stek kikärtor i olja och krydda gärna med chicken fajita-kryddblandning eller krydda fritt. Blanda ihop allt, lägg på spenat och för den som vill småhackad stjälkselleri. Här kan man ösa på med småhackade morötter, oliver, majs, gurka, tomat eller vad man nu har hemma! Blanda ingredienserna till dressingen och häll över. Smaklig måltid!