Pizza with a view! Ja men ni ser ju vilket smarr!! Igår gjorde vi Tuvessonskans lökpizza med parmesan och brynt salviasmör. Älskar recept som känns lyxiga och proffsiga, men som är lätta att laga! Detta var inte svårt att göra. Men erkänn att ”brynt smör” får en att verka lite som en kock?? Receptet kommer från Tuvessonskans kokbok med namnet Brynt smör. Genititel ju. Men vet ni vad? Jag får dela receptet här på blorren! Jag har frågat. Så nu ska ni få det! (Men köp också hela kokboken, okej?) Här kommer recept. Du behöver: En kyld pizzadeg FRANSK LÖKDIPP: - 2 gula lökar, fint strimlade - smör till stekning - 1 tsk strösocker - 2 dl crème fraîche - svartpeppar TOPPING - 500 g färskpotatis - 20 g smör - 1 näve färsk salvia (bladen) - 2 dl riven lagrad ost, tex gruyère eller parmesan - svartpeppar och salt Sätt ugnen på 250°. Fransk lökdipp: Stek löken i lite smör på låg värme. Det tar ca 30 min totalt för löken att bli klar (jag hade ej tålamod så väntade kanske 20 min). Löken ska bli brun utan att brännas. Strö på sockret mot slutet och ha eventuellt i lite mer smör under tiden det steks. Jag fick fylla på ett par gånger. Låt löken svalna och blanda sedan med crème fraîche. Peppra. Skiva potatisen tunt och koka i saltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Bryn smöret (= smält smöret i en kastrull på medelvärme. Vispa hela tiden. Smöret börjar till slut skumma och sedan blir det lite brunare i färgen och luktar kola, då ställer du av det). Ha i salvian och ställ åt sidan. Kavla ut degen på bakplåtspapper och lägg på plåten. Bred på lökdippen och lägg ut potatisen ovanpå. Ös på med osten och in i mitten av ugnen tills osten smält och degen fått lite färg. Ca 10 min. Ta ut pizzan och toppa med salviasmöret! Peppra och salta. Tuvessonskan serverade pizzan med en ruccolasallad (vi körde nån blandpåse) som hon blandade med saft från 1/2 citron och 2 msk finriven parmesan. Svingod blev den! Här är Julia Tuvessons kokbok: Följ henne på Instagram!