Jag var som sagt och plockade jordgubbar häromveckan. Och dagen efter det plockade jag blåbär med min kompis Helene. Nou var också med en stund men hon tyckte inte det var jätteskoj... Det tyckte däremot Helene och jag så Mattias fick komma och hämta Nou och vi plockade vidare. Vi hann dock med lite fika innan Nou drog hem. Alltså SÅ härligt det är med fika i skogen?! Speciellt när nån kommer med svingoda mackor. Och man har gott kaffe med sig. Ja okej då, mina (Julias) syltkakor var inte fy skam de heller. Jag plockar alltid i petflaskor, eftersom inget åker ur om (när) man tappar den. Eventuellt går det långsammare än annars, men blåbär går ju ändå inte att DRA av i samma speed som man kan göra med röda vinbär. Jag får se det som mindfulness. Fast med babbel non stop. Fick ihop detta i alla fall: Jag gjorde en smet med:200 g smör5 dl strösocker4 ägg1 msk vaniljsocker5-6 dl bärmandelspån Grädda i 175 grader i 30 minuter.Godast om de svalnat lite. Går att frysa in! Om jag skulle göra dem igen skulle jag ha i bakpulver också, tycker det blir fluffigare och godare. För ett tag sedan gjorde en annan blåbärskaka utifrån detta recept när vi plockade blåbär en annan dag och den glömde jag fota som färdigbakad, men såhär såg den ut innan ugnen: Den var jättegod tycker jag.En annan dag bakade jag den här aprikoskakan med mandelmassa, crème fraîche och grädde som fyllning, och smördegsbotten. Så fin ju! Men aprikoserna var beska och tråkiga. Jag trodde de skulle bli lite roligare om jag bakade dem, men det blev de alltså inte. Med goda aprikoser hade nog denna blivit god.