Louise Edlund Winblad
Jag heter Louise men kallas också Hej hej vardag nu för tiden. Jag vill fånga vardagen – oavsett om det är i serieformat, film, text eller podd. Nyanser är kanske mitt ledord. Att saker får vara underbara och svinjobbiga, rosiga och kletiga. Ju mer vi delar med oss av alla sidor, desto tryggare och mer stöttande blir sociala medier, tycker jag. Välkommen till min blogg.
Annons

Tack och lov för detta lov

När Nou behövde vabbas en hel vecka innan jullovet och jag inte fick tid att jobba som jag behövde och jag framför mig såg ett lov med tre barn och Mattias som skulle jobba så var jag … ja lite gråtfärdig.

Annons

Helt ärligt. Jag vet att jag tjatat lite om att det var lite ansträngt denna höst med kombinerad ledighet och jobb men ja, det var lite ansträngt. Och slutspurten som inte blev som planerat var inte vad som behövdes.

Så jag gick in i lovet med rätt tunga steg. Så begränsade möjligheter på grund av corona, så långt lov, så lite planer, så lite sömn, så tomt på energi…

Annons

Vad händer ?! Jo lovgudarna var såååå schyssta och gjorde lovet jättebra?! Storbarnen har lekt helt sjukt mycket och bråkat pyttelite (ovanligt nu för tiden), Mattias tog lite extradagar ledigt och klistermärket Nou hade två helt galet bra nätter efter nyår. Det var efter de två nätterna som jag insåg hur bra lovet varit.

Lov kan ju verkligen vara raka motsatsen till konfliktfri lek och god stämning… Jag kan i alla fall trösta med att vi sista dagen på lovet, i söndags, avslutade med ett megagräl (Mattias och jag) dessutom framför barnen (ångest) och en typ heldag med surande. Man vill ju liksom ha balans i livet!

Och det där med att Nou sov fantastiskt bra två nätter efter nyår… ja sedan krossade hon mina föreställningar om ”åh nu kanske hon ALLTID kommer sova såhär bra!” (Varför tänker jag alltid de tankarna? Hej jinx liksom) och har nu haft två svindåliga nätter i rad. Så nu är min hjärna tillbaka på sengångar-nivå. Kanske dags för det där sömninlägget snart inser jag …

Vi kör sista veckan på lovet nu. Rätt risky att skriva att lovet varit så himla bra men blir det skrik och panik sista veckan så har jag iaf svart på vitt att det VAR bra.

Annons

Vill också tillägga att jag en gång läste att det inte är någon fara om barnen ser en bråka men man ska se till att barnen ser att man blir sams. Ibland har vi inte hunnit bli sams och då väser jag mellan sammanbitna käkar: NU. BLIR. VI. SAMS. #myz

avsnitt21-brak-barabild

Hur var ert lov? Har ni ens haft lov eller bara jobb jobb jobb? Har barnen klättrat på väggarna? Har NI klättrat på väggarna? Har ni fått en stund vila?

9 kommentarer till “Tack och lov för detta lov”

 1. Annika skriver: 05 januari, 2021

  Vore att fara med osanning om jag sa att lovet inte varit en utmaning… vi började med att få Covid, mannen och jag. Min man däckade i feber och jag, höggravid, skulle fixa jul + roa två rastlösa barn som inte fick träffa nån eller göra nåt. Gick ändå ok!
  10 dagar senare kunde vi bryta isoleringen och har besökt norra Storstockholms samtliga leriga lekparker, ofta i regn. Räknar ner dagarna till att 1) skola och förskola börjar och 2) tills jag slipper vara gravid.
  Japp det blev bittert men whatta heck 🤣
  God fortsättning!


 2. Grinchen skriver: 05 januari, 2021

  Idag var första riktigt härliga lovdagen, barnen har bara bråkat minimalt med varandra och vi har vart ute längte än 30 minuter!
  Och då fick jag ändå ryggskott här på eftermiddagen ( antagligen överansträngd pga så lång utevistelse😂) , så då kan ni ändå få en indikation på hur kämpiga de andra dagarna vart.


 3. N skriver: 05 januari, 2021

  Fy fnutton vad jag längtar tills lovet är slut, inte alls roligt när det enbart regnar och man inte får/kan vara någon annanstans än ute på lekplatser, vilket dessutom är det tråkigaste jag vet. Barnen har lekt fint tillsammans vissa dagar men de flesta dagarna har det mest varit skrik och bråk, både bland vuxna och barn. Min make skulle prompt på eget bevåg ha barnen själv alla vanliga semesterdagar och jag skulle ”få” jobba, dock hemifrån. Han klarade av två icke-röda dagar, fick psykbryt och tvingade mig ta semester resterande dagar. Jag blev inte så glad för hans tillkortakommande föräldraskills. Jag har helt själv roddat barnen alla vabbveckor som våren/sommaren/hösten så snällt erbjudit, men det är väl för mycket begärt att min make ska klara ens ett uns av det.


 4. Anna skriver: 05 januari, 2021

  Har faktiskt haft ett skönt och mysigt lov trots att maken cyklade omkull och fick hjärnskakning två dagar för julafton och varit tvungen att sova sig igenom alla förberedelser inför jul och nyår. Sen rundade vi av med vattkoppor hos yngsta barnet direkt efter nyår. Men trots det, barn som lekt ovanligt bra med varandra, lagom mycket familjehäng och hyfsat glad stämning.


 5. Martina skriver: 05 januari, 2021

  När jag läser de andra kommentarerna så känns det rätt bra. Med devisen det kan inte bli för mycket tv och att jag tycker om att komma ut, till och med till lekparker. Så var det fantastiska dagar juldagen och annandag med snö. Mest bråk mellan vuxna annars.


 6. Malin skriver: 05 januari, 2021

  Helt okej lov här med! Verkar som de flesta i bekantskapskretsen har haft bättre/lugnare i år än på länge just för att man sluppit (eller inte fått, svårt att skilja på ibland😌) besöka avlägsen släkt och bli halvt utmattad bara av det. Hade som mål att vi skulle vara ute så mycket som möjligt men har snittat på kanske 30 minuter per dag, alltid ngt! Följde även ditt goda exempel häromdagen och sov ngr timmar mitt på dagen. OMG va skönt det var! Hade gärna gjort det till en ny vana men tror det hade blivit dålig stämning på jobbet då😅. God fortsättning❤️


 7. Annelie skriver: 06 januari, 2021

  Du, kanske Nou’s nyårslöfte va att sova hela nätter och klarade två nätter? Tänker på illustrationen du postade på nyårsafton 😛


 8. Sandra skriver: 06 januari, 2021

  Vi har haft ett riktigt bra lov. Jag utgår nämligen från vääääldigt låga förväntningar pga våra tvillingar ALLTID bråkat/retats/tjuvnypts och typ varit helt omöjliga att ha i samma rum (land?) i perioder. Så semester och lov har varit rätt utmattande, till den grad att vi valt kortare sommarsemester för att orka. Men nu, vid 6,5 års ålder, var det annat läge. En del tjafs och kiv såklart, men hanterbart. Och thank GOD för Lego…

  Vår erfarenhet är att bråket minskar utomhus. Och trivseln ökar utomhus om en tar sig till skog (gärna lite vildare och klättringsbar) och om framförallt mamman klär sig i ylle och trippla lager. Och go fika såklart!

  Jag veeet att det är gråtrist ute men att minska ned på bråket gör det vääääärt det. Och sen kan en kötta på med film på eftermiddagen när alla börjar bli småtrötta och det ändå är kolmörkt ute.

  Kram på er alla kämpande päron!
  PS. Packa utflyktsgrejerna kvällen innan så minimeras morgonkaos heheDS


 9. Johanna skriver: 07 januari, 2021

  Alltså skrattar så med alla kämpar till föräldrar som föräldrar hålla ångan uppe i detta grådask och isolerade piss. Var orolig för lovet men har haft det grymt bra! Varit ute massvis och insett att jag är värsta hurtbullen som gillar att va ute, grilla, besöka parker osv bara jag är välklädd och planerar bra matsäck. Sen var guldklimpen att vi bokat airbnb hus i Dalarna fem dagar där det var massvis med snö och underbart att leka, åka skidor och pulka för att sen blir så där skönt trött så inomhusvistelsen blir bra efteråt. En hit!


Dela på:
Annons
Laddar
https://hejhejvardag.motherhood.se/vardag/sa-fixar-du-myshornan/