Här kommer ett vardagsrecept som jag höftade fram och nu ska försöka minnas för jag tycker själv att det blev himla gott. Ett barn och en man åt också och verkade gilla. Ett annat barn äter inte sås. Men pastan var god. Jag hade fått tips på denna tidigare och inspirerades av den och av vårt gamla köttfärssåsrecept, och detta blev det. 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-2 morötter Tomatpuré (kanske 3 msk? Ganska mkt i alla fall) Krossade tomater Vatten (1 dl till att börja med, lägg till lite mer om det blir torrt efter linserna kokat in) En nypa socker Grönsaksbuljong 2 dl röda linser Rivet skal från en citron 1-2 dl crème fraiche Salt Stek lök så den blir sådär genomskinlig, lägg till morot och vitlöksklyftor (pressade eller hackade). Stek ett tag till. Lägg till tomatpuré och sedan krossade tomater, vatten, buljong, socker och linser. Jag hade även i citronskal här. (Ungefär här kan du börja koka pastan. Gärna kortpasta.) När det kokat en stund (kanske 5 minuter?) hade jag i crème fraiche. Så den blir liksom ljust orange. Sedan fick det koka en liten stund till försiktigt tills linser och morötter var lagom tuggiga. Servera utan sås till ett barn, med sås till det andra (och håll tummar att hon ej ska se löken) och lägg upp rejält lass med pasta och STÖRRE lass sås på de två sista tallrikarna. Smycka inte med en kvist av nåt grönt och fint, det tar för lång tid. Om du känner att du missat nåt grönt, öppna en burk oliver och ställ fram. Ta-daaa!