Hej lilla dagboken!Idag hade storbarnen studiedag och jag hade för ett tag sedan fått frågan om jag ville besöka Scandinavian Ice Adventure (isbanor på Gärdet) och ja då passade jag på att boka en tid just denna dag. Vi hade så kul! Eller ja, först hade vi INTE kul. Jag körde värsta omvägen och sedan var det massor av trafik för jag fick åka genom hela smeten och stämningen var sisso… om man säger så. Men efter fyrtioelva bryt och en rokad mellan barnens platser så kom vi till slut fram. Drog på oss grillor och gav oss ut… som tre bambi på is!! Vet inte när jag åkte senast men man skulle tro ALDRIG om man såg mig. Men efter ett tag tog det sig faktiskt! Vi åkte runt på banorna och sedan hade Märta och Maja sjukt kul på en snurr-grej som jag tror är mest för nybörjare men blev som en karusell. De satt på sådana där stöd-hundar och åkte runt och skrattade som galningar. Okej jag skattade en massa också för de åkte av och klamrade sig fast och kom på glid … De skulle prompt åka på den mega-svåra banan också och det var mer klättra än åka men vi skrattade i alla fall!Märta var lite besviken att det inte var kväll och mörkt för det hade varit SÅ mysigt att åka i mörkret med alla ljus. Vi får hoppas det blir fler tillfällen! När vi åkt klart övertalade jag barnen om att gå till Sjöhistoriskas restaurang för den är SÅ BRA! Hade inte varit där på ett par år och … nej men de hade nog corona-anpassat restaurangen för det var typ pressbyrån över fika-utbudet. Besviiiken! Hoppas de får chans att få tillbaka den vanliga restaurangen nu! Vi hoppade ju absolut inte över fikat pga detta utan klämde en kaka och en glass minsann.Sedan hem och jobba jobba joo-bba. Och jorå man BAKADE VÄL KORVBRÖD till middag, johooo då! Ja ni ser, korv med bröd. Korven ligger någonstans där under…Min syrras recept. Såhär gick det till:Jag på sms: Ann! Jag vill baka dina korvbröd, hur gör man?Ann: 🙈finns inget… Men jag kan gissa!Klassikt Ann, hon har alltid bakat och lagat mat, ALLTID, och alltid utan recept. Men här var gissningen hon skrev till mig i sms och alltså det jag bakade.KORVBRÖD 1 pkt jäst75 g smör1/2 dl socker2 tsk salt5 dl mjölk vetemjöl special tills degen släpper från kanten. Gör på samma sätt som när man bakar bullar: smält smöret och tillsätt mjölken, 37 grader och blanda med jäst. Jäs 1 timme. Rulla ut korvar som du skär i bitar, supersmidigt! Pensla med vatten och strö gärna lite grahamsmjöl över! Utbakade korvbröd jäses 15-20 min på varm plats.Grädda 200-220 grader i 10-12 min.Sedan gjorde jag Annsans majjo också: majonnäs (fast jag kör köpe-majjo), lite crème fraîche, en klick sambal oelek och en liten vitlöksklyfta. Gärna lite dragon också. SÅ GOTT!!Ja men en härlig dag helt klart! Och nu blir det lite jobb till innan jag ramlar i säng och imorgon ska jag på event med Julia och vi är så nervösa och kommer absolut göra bort oss och sedan ska vi prata ut i podden om allt. Tack tack att ni deltar i vår live-terapi.