Förfrågningar på recept har FORSAT in!!! Okej inte forsat kanske, men det har ändå förekommit ett par tre stycken... Så jag är inte den som är den! Fast seriöst blev jag nevös nu. Jag höftar ju alltid ihop fisksoppa och kör lite tager vad jag haver liksom... Men den är faktiskt snabbt lagad, vilket kan vara en fördel i stunder som exempelvis denna: Och den blev ju god i alla fall för jag har ingen bild på den från att den lämnade grytan till att den landade i magen. Ungefär såhär: Ingredienser en halv gul lök ett paket saffran Ett par matskedar tomatpuré 3 potatisar 1-2 morot 2 dl vitt vin (typ??) 3 dl vatten + buljongtärning (kanske två?) En stor bukett broccoli 2-3 dl grädde en klick creme fraiche Torskrygg (typ 600g?) (men vilken firre som helst funkar, vi brukar ha torsk och lax) Toppa med majonnäs blandat med lite srirachasås. Gör såhär: Stek hackad lök och saffran I med potatis o morot skurna i små bitar I med tomatpuré På med vitt vin Sedan buljongtärning och vatten. Låt puttra en stund. Ha sedan i broccoli. Puttra lite till (ha ev i lite mer vatten om det puttrat bort eller hoppa direkt på grädden...) Ös i grädde o en klick creme fraiche. Sist i med torsken. Droppa gärna i lite citron, jag tyckte den behövde lite syra. Men det beror kanske på sorten vin..? Tänk på: Jag hade i morot och potatis samtidigt vilket gjorde att potatisen var mjuk och moroten hade ganska mycket tuggmotstånd. Jag kan inte mycket om koktider men tänk på hur du vill ha dina grönsaker och lägg i dem efter hand så de matchar det. Broccolin behöver ju inte jättemycket koktid om man inte gillar den mosig. Och firren behöver ju bara bli PRECIS klar innan ropar: SLÄPP ERA IPAD:AR OCH KOM OCH ÄÄÄÄÄT!!!! Det bästa med sådana här rätter är att man kan plocka ihop lite vad man har i kyl och frys. Har jag planerat i förväg så har jag alltid i fänkål - gott!