Louise Edlund Winblad
Jag heter Louise men kallas också Hej hej vardag nu för tiden. Jag vill fånga vardagen – oavsett om det är i serieformat, film, text eller podd. Nyanser är kanske mitt ledord. Att saker får vara underbara och svinjobbiga, rosiga och kletiga. Ju mer vi delar med oss av alla sidor, desto tryggare och mer stöttande blir sociala medier, tycker jag. Välkommen till min blogg.
Annons

Nyårsafton

Jag tycker på många sätt att det var skittrist med allt som blev inställt 2020. Men! Visst har det väl gett en del insikter och lugn också?
På ett högst personligt plan så raderade liksom detta år ut all FOMO.
Vi hade kanske kunnat välja att fira nyår bara vi fem ett annat år också, men jag HADE kunnat ha en gnagande känsla av ”vi kanske borde bjudit in den och den” eller ”borde vi inte försökt få till nåt mer”. Men detta år har man liksom ryggdunk i all småskalighet.
Vi bestämde för ett tag sedan att vi skulle fira nyår bara vi fem. Och att Nou skulle få sova klockan 19 och resten av oss skulle äta finmiddag!

Annons

Såhär blev det:

Fördrink med småplock- Nou fick vara med:

Annons

Sedan la vi Nou. Och jag hade gjort nyårssminkning som om det var 2006!

Därefter tryckte vi ut varsin pizzadeg och alla fick lägga på vad de ville. Eller nja. Barnen fick lägga tomatsås och ost. Sedan började de desperat söka efter nåt mer skoj att lägga på vilket slutade med en chickennugget och majs. Mattias och jag åt en löjromspizza. VÄLDIGT smarrigt!

I den rosa kåsan hade jag lagt lappar från Livsviktiga snack – de har under rubriken Övningar på sin hemsida några som heter ”pratstartaren” som innehåller bra frågor för att få igång snack. Man fick dra en lapp och svara på frågan. Det var faktiskt superkul sak, den vill jag göra fler gånger. Det var frågor om bästa låten just nu, vad man skulle vilka vara riktigt bra på, när man senast gapskrattade, var ledsen, eller hur vi är olika. Lite högt och lågt med andra ord!

Annons

Sedan ordnade vi efterrätten. Den klassiska marängsviss! Denna gång hade Märta och jag gjort egna maränger som vi dessutom färgat pastelliga. Och kokat chokladsåsen vi alltid gör. Vi hade glömt köpa jordgubbar som skulle få ge en lyxig nyårstouch men banan gick ju lika bra! Krossad dajm fick vara det extra!

Märta Maja och jag satte ihop lagom gigantiska portioner.

Annons

Blev ju sjukt sugen på detta nu igen. Gu vad gott!!!

Sedan tvättade vi bort smink och glitter, drog på oss pyjamas och helt otroligt nog tog vi fram chokladgodisar som lyckades hitta ledig plats i magen. Så blev det filmkväll med Harry Potter, första filmen.

Den är ju dock sjukt lång så med en timme kvar pausade vi för sov. Klockan 23.15 sov alla i familjen utom jag som ägnade mig åt den viktiga sysslan: scroll!

Jag ville hålla mig vaken över fyrverkerierna ifall Nou skulle vakna och vara livrädd. Jäklar vad alla levde ut nån form av ”jaha vi kanske inte får gå på megafest men vi kan minsann kötta på i form av fyrverkerier ”-känsla! Aldrig varit med om liknande smällande här! Ett tag pallrade jag mig faktiskt upp ur sängen för att spana in – det är ju vackert alltså!

Annons

Inte en enda person i hushållet vaknade av dessa miljoner smällar. Och när scrolltummen fått nog somnade även jag.

Nyårsafton får 5 av 5 humrar. Det där med avsaknad av tankar om ”måsten” och ”borden” och tvekan var ribban ska läggas var en riktig höjdare!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!! Jag är så glad att ni vill hänga här på min blogg, diskutera och kommentera. TACK!!!

Annons

❤️

5 kommentarer till “Nyårsafton”

 1. Annika skriver: 02 januari, 2021

  Vi firade ett liknande nyår, förutom att vår bebis fortfarande är på insidan 😉 Finmiddag, mamman sminkade sig för första gången 2020, marängsviss och film. Dock var 3 av 5 vakna vid tolvslaget så vi fick se fyrverkerierna 😊
  Gott nytt år! Din blogg är som en trygg hamn i det sociala mediehavet ❤️


 2. Morsan skriver: 02 januari, 2021

  Många som känner igen sig, just kravlösheten. Det funkar faktiskt att bara vara vi, tror knappt det blev en överraskning att det ändå blev bra. Tacksamhet för att man åtminstone får vara med de man älskar mest. Förresten, din snygga man, påminner han inte liiite om en ung Anders Tegnell?


 3. Mamma skriver: 02 januari, 2021

  Håller verkligen med om att det på många sätt har varit befriande att kunna njuta av att bara vara med familjen och de allra närmaste under 2020, utan att känna att man missar en massa grejer eller att folk ska ta illa upp osv!


 4. Frida skriver: 03 januari, 2021

  Vi firade också själva, bästa vi gjort! Grill ute på murrikka på dagen, på kvällen blev förrätten huvudrätt för ingen orkade äta mer, men lite efterrätt fick plats såklart! Partyhattar på o glittrande girlanger. Barnen 4 år super nöjda!


 5. Karin skriver: 04 januari, 2021

  Vi firade precis likadant, med storbarnen 8 och 11 år när lill terror 17 månader somnat 😅 Mysigaste nyåret! Fixade alkoholfria Mojios med sockerkant på glaset och tvingade barnen hjälpa mig gröpa ut hummern vi skulle ha till förrätt. Det hade nog räckt med det för att nyår skulle bli succé!


Dela på:
Annons
Laddar
https://hejhejvardag.motherhood.se/vardag/istallet-for-nyarsloften/