Jag må vara hård mot mig själv ofta. Tycka att jag är en dålig mamma när jag varit sur och att jag har alldeles för lite egentid med barnen en och en och så vidare (ska ej rabbla hela listan pga risk för depp...för mig själv alltså). MEN jag är också rätt bra på att känna mig nöjd just som mamma. Jag kan tex gå runt och fundera på varför jag känner mig så BRA inombords och komma fram till att det är för att barnen har duschat och tvättat hår. Eller att alla tre barn hade strumpor när man kom fram till kompisarna (idag på Majas körsång i kyrkan hade ett av tre barn strumpor. Nej, inte hon som sjöng). Inget konstig med att vara nöjd över strumpor eller rena barn, alla vet att det är en bedrift! Men jag är ju sällan bra på de där klapparna på axeln när det gäller annat, så lite underligt är det ändå att jag är så bra på det här, helt omedvetet också. SÅÅÅÅ... nu har jag alltså gått runt med den där göttiga känslan hela kvällen. Och nu kom jag på vad det var. Vilket jag efter min milslånga inledning inser inte hade med mamma-rollen att göra, men skit i det nu, jag kan inte skriva om hela inlägget. MEN VAD ÄR DET DÅ? Jo mina vänner, jag har PREPPAT VECKANS MAT!!!! När jag bad om snabba recept (som jag lovade sammanställa till ett stort blogginlägg ... he he ... jag sa inte NÄR! okej!?) så var det nån som tipsade om söndagspreppen som Ica kör. Hade inte hört om det och spanade in. Så bra grej? Man preppar en massa olika maträtter på söndagen och så har man hälften klart under veckan. Jag har liksom bara tänkt att antingen gör man hela rätter på söndagen eller så gör man det inte. Att göra delar av dem har liksom inte slagit mig. Vilket kanske säger mer om mig ... men nu återgår vi till hur BRA jag är. Jag hittade på en egen söndagsprepp. Förra veckan gjorde jag en tomatsås. Men den räckte inte tillräckligt länge. Så denna vecka steppade jag upp! Idag har jag: gjort en pajdeg gjort en treveckorssallad gjort en tomatsås skalat potatis Nästan allt det där skippar jag ofta pga många moment. Skala potatis får mig alltid att vilja dö på fläcken pga så tråkigt. Så jag gör i princip aldrig det utan lämnar den i kylen och kokar pasta istället. Nu är den skalad redan! Imorgon ska jag ställa den på spisen och ba koka den SOM FAN!!! Okej, helt normalt mycket. Men utan att behöva veva skalaren i två hundra år innan. ÄR DET SÅHÄR LYCKA KÄNNS?! Ja. Treveckorssalladen hade jag kunna hoppa över, men hade tre av fem ingredienser hemma vilket räcker och visste att kålen snart skulle bli för ledsen. Kommer vara så nöjd att vara den där personen som har SALLAD till typ varje måltid. Pajdeg är ju gjort på tre röda. MEN gör man deg och fyllning samma dag så måste man diska mellan och det PALLAR man ju inte. Så då struntar man i att göra den där pajen och kokar pasta istället. MEN inte denna vecka! För jag gjorde degen idag hurra! Ska bara komma ihåg att plocka fram den i tid för den blir ju stenhård i kylen. Tomatsås är ju världens bästa bas. Kan toppas med oliver och kapris – tadaaa puttanesca! Kan blandas med linser och grädde – tadaaa linsstroganoff! Kan blandas med fetaost och svarta bönor – tadaaaa en del av lasagne! SÅ. Vad äter vi i veckan då? Vi äter: Måndag: potatis och lax i ugn. (sa jag att potatisen var skalad redan?). Gör nån kall sås, a la snabb-remoulade. Tisdag: Pasta puttanesca. Onsdag: Spenatpaj. Mammas spenatpaj som barnen älskar. (jo men klart vi har en sallad till!! Precis som till alla rätter den här veckan!) Torsdag: Linsstroganoff med ris och ärtor. Eller vem behöver ärtor? Vi har ju en sallad!! Fredag: Lasagne! Som kommer gå så jäkla snabbt eftersom mer än hälften är klart. Inget hackande. Jag upprepar: INGET HACKANDE! Måste jag frysa in tomatsåsen undrar jag lite stilla nu när jag sitter och skriver... Ska tänka på det. Och till alla som nu tänker: HJÄLP äter hennes barn all den där maten?! NEJ SJÄLVKLART INTE!!! Jag kokar reservpasta i 90% av fallen.