När jag växte upp fikade vi aldrig. Min mamma är ju från Frankrike så vi käkade smörgåsar med sylt – och när det ÄNTLIGEN kom till Sverige, Nutella – till frukost och så vidare så ni behöver inte spela en sorglig trudelutt på violin. Hur som helst så tar jag igen all missad fika nu. Baka är dessutom en av favoritsysslorna med barnen så det är en bra kombo. När jag vill variera lite så att vi inte bara äter chokladbollar, sockerkaka och kolakakor så provar jag gärna olika rawrecept (som jag tolkar lite fritt så de inte blir FÖR raw). Jag började prova en massa rawrecept när jag hade gjort min magutredning och levde ägg- och mjölkfritt. Tycker det är rätt kul att prova dessa recept! Den allra största fördelen med rawinspirerade godsaker (euh, finns det inte nåt bättre ord än "godsaker"?? Bakverk?) är att det nästan bara är jag som tycker om dem. More for me!! Men okej, idag hade det varit bra om andra gillade det lite mer för jag mår lätt illa efter att ha klämt en hel chokladkaka nästan själv. Tänkte hur som helst dela med mig av 4 favoriter. 1. Chokladbollar från Allt om mat (låt er inte luras av ordet "nyttiga", de ÄR goda). Tyckte jag i alla fall. Ingen annan i familjen gillade dem. Jag trodde att barnen skulle tro att det var "riktiga" chokladbollar, men tuggan kom direkt ut igen. FÖR smarta barn. Jag rullade dem i kokos. Inte nötter. De ÄR goda. Lita inte på mina barn. 2. Axa granola bars som jag tipsade om i det här inlägget. Vi har avancerat lite nu och istället för att doppa i choklad så smälter vi den och häller över hela "kakan" och in i kylen. Då blir det som en chokladkaka ovanpå. MUMS! 3. Idag gjorde jag den här Chokladfudgekakan som jag fick äta 80% själv. Man blir ju rätt mätt. I alla fall om man äter 80% av den. Men även av en bit. Barnen tyckte okej. Mattias vågade inte smaka pga sockerfritt. Men jag har sötat jordnötssmör från Kung markatta så HA HA , där gick han på en nit! Hur som, den var supergod! 4. Snickersglass från Food pharmacy. Den här gillar Märta jättemycket. Maja är lite mer som Mattias och gillar inget som inte innehåller socker. Denna brukar jag pimpa med vaniljsocker men hon köper det ändå inte. Men Märta och jag mumsar själva. Den är grymt god faktiskt! Vad brukar ni baka om ni bakar med barnen? Alltså ej tvunget att vara raw!! Hit me med ALLT.