Vad har vi gjort för juliga bak i år då? Jo chokladkola, ingefärskola, saffransbullar och saffranskolakakor! En bild från ett bak för längesedan. Foto: Minna Ridderstolpe Lussebullar Först ut var lussebullarna. De snyggaste jag någonsin bakat. Jag har ett recept på deg i en Allt om mat från 2010 som jag tycker är riktigt bra! Sedan varierar jag fyllningen. I år hade Mattias av misstag köpt ett vetemjöl som var "selfrising" som de hette. Tydligen lite bakpulver-effekt. Vet inte om det var det mjölet men degen var sjukt smidig! Fyllningen gjorde jag med mandelmassa och dubbla mängden smör. Och så satt jag där kl 22 på kvällen och kollade youtube-klipp hur man gör snäckor. Det var så fridfullt att baka själv? Kola Nästa grej vi gjorde var chokladkola och ingefärskola. Båda blev för mjuka men är såååå goda. Här ser man hur de kör gruppkram efter att jag lagt ut dem fint med lite lagom mellanrum ... Recept på dessa kolor här. Men vi behövde koka längre än 25 min. Ingefärskolorna flöt också ut som ovan men är goda. Från Underbara Claras recept. Saffranskolakakor Kolakakor är så gott och snabbt gjort. Brukar alltid göra med kakao och extra mycket sirap, mmm! Men nu gjorde vi med saffran! Jag kan inte bestämma mig om jag gillar dem eller ej. Eller alltså, jag äter ju dem, hela tiden. Men det är som att mina smaklökar blir förvirrade! De smakar ju precis som lussebullar, fast de är torra, men inte lika torra som skorpor... kolasmaken försvann nästan helt. Ja, jag kommer kanske inte göra dem igen? Eller?! Saffran är ju så gott! Har ni gjort dem? Eller liknande? Vad tycker ni?! Recept.