En annan fråga jag fick när jag efterlyste ämnen på blogginlägg var hur man klarar hell hour. Och då gärna med tips på mat som tar ca 2–3 minuter att laga. He he ... Jag vet att jag fick ett adrenalinpåslag när jag lämnade jobbet och begav mig mot hämtning. Liksom laddade som inför ett lopp. Båda barnen var FÖR trötta och FÖR hungriga. Men om jag hade med mig något litet att käka på på vägen hem så åt ena barnet inget hemma till middagen. Hade jag inte med något så somnade andra, eller fick totalbryt. Eller ja, det fick de väl båda med jämna mellanrum. Jag minns tillbaka... Hur som helst. Hur klarar man hellhour?! Ja alltså för mig är ju planering ALLT. Men jag kan inte ta det för långt för då pallar jag ej. Tex så kan jag planera vilka 4 rätter vi ska äta i veckan. Helst planerar jag inte vilken dag vi ska äta vad men det är ändå handlat och klart när veckan startar (ofta..ibland...det händer!!). Skulle jag behöva göra så smart som jag vet att vissa gör, dvs LAGA mat i förväg, så skulle jag lägga ner innan jag börjat. Men har man en annan sådan ådra än jag så är det ett tips. Hörlurar kan vara en lösning när man kommer hem. Att laga mat med skrikande barn i varje öra kan vara FÖR stressigt. Jag satte på musik och sjöng högt de gånger jag inte klarade av mer vrål. Sedan är ju alltid iPad en räddning. Men jag minns stressen att de skulle somna.... Ja jisses. Det ÄR skillnad att ha en 5-åring och en 6-åring, det ger jag er kämpar som står i vrålet och lagar mat varje eftermiddag. Ska vi köra ett litet tipsrejs med SNABBASTE RECEPTEN NÅGONSIN? Vi gört!! Jag ger er: 1. Tortellini Koktid 3 minuter. Klick smör. Klart. (kan blandas med creme fraiche, smaksatt eller ej, om man har barn som gillar sås) 2. Frukost Gör gröt, mackor eller fil och flingor till middag. På tal om det så MÅSTE jag tipsa om en så god gröt. Jag är inte jätteförtjust i gröt, jag tröttnar fort. Men denna undrar jag om jag kommer tröttna på. I gårdagens inlägg, det sponsrade Axa-inlägget, så tipsade jag på slutet om deras sajt med recepten. Där har jag scrollat bland frukostarna och blivit så pepp på massor av dem. Till slut gjorde jag en kombo av några: 1 dl havregryn 2 msk chiafrön (kan skippas om man ej gillar, här blev de liksom lite krisp som jag gillade) 2 dl kokosdryck (eller havre, eller mandel, eller vanlig mjölk) 2 msk jordnötssmör Koka tills allt ser ut som en gröt, typ 3 minuter. Sedan rev jag en bit mörk choklad över och åt med kokosdryck. 3. Korv med bröd 4. Quornbitar i currysås Mina barns senaste favorit. Så mycket favorit att vi åt den 3 dagar i rad en vecka ... jag var så glad att jag hade hittat något som båda åt. Koka ris. Under tiden värm upp grädde och lite creme fraiche med lite curry, en msk tomatpuré, häll i quornbitar och låt sjuda i ca 12 minuter. Blir klart samtidigt som riset. Klart! (lite längre än 3 minuter men ändå snabbt) Men men men... GRÖNSAKER DÅ? Undrar ni nu. Ja alltså mitt ena barn blev ju mätt på luft som liten så serverade jag gurka innan maten åt hon inte något annat. Men nu kör jag ofta oliver, frysta ärtor eller gurka före maten. Om jag köpt sådana där snacksmorötter åker de fram. Körsbärstomater. Allt som man inte måste styra med. Jo gurkan förstås, för den måste serveras utan skal ...