Louise Edlund Winblad
Jag heter Louise men kallas också Hej hej vardag nu för tiden. Jag vill fånga vardagen – oavsett om det är i serieformat, film, text eller podd. Nyanser är kanske mitt ledord. Att saker får vara underbara och svinjobbiga, rosiga och kletiga. Ju mer vi delar med oss av alla sidor, desto tryggare och mer stöttande blir sociala medier, tycker jag. Välkommen till min blogg.
Annons

När barnen är som klistermärken…

En av mina första illustrationer, när jag ville terapia ur mig känslan av att ha NOLL TID FÖR SIG SJÄLV!!! Det handlar inte om att inte vilja vara med sina barn – tro mig, man ÄR med dem. Det man vill är att ha EN LITEN STUND utan barnklistermärke.

Annons

Om detta pratar Julia och jag i ”5 minuter med Julia och Louise” som vi kom på lite spontant en dag när vi tyckte att vi pratade om så bra saker och att folk borde få lyssna på oss. Hehe så ödmjuka. Helt ärligt var det Julia som berättade en så otroligt kul sak om hennes sällskapssjuka och jag ville inte att ni INTE skulle få höra den. Den ligger än så länge bara här på Julias Instagram – se den. Eftersom jag är för gammal för IGTV (det är fortfarande för nytt för mig, jag blir rädd för förändringar) kommer jag lägga upp filmerna på Youtube, så kan ni se dem i båda kanalerna.
Här kommer avsnittet om KLAUSTROFOBI:

Annons

5 kommentarer till “När barnen är som klistermärken…”

 1. Lisa skriver: 14 september, 2021

  Med min 9 månaders klättrandes kring mig så tänkte jag dela med mig av realisationen som kom till mig för ett tag sen. Jag är hemma med mitt första barn som alltså är 9 månader. Jag insåg att jag behöver 5% för att få resterande 95% att bli bra. 5% till mig, så kan jag ge 95% till mitt barn. Utan de där 5%en så går jag och längtar och tänker på lite egen tid resterande 95%, och blir inte en så stimulerande och pedagogisk mamma. Och att sova på natten räknas inte! Det känns mer som att gå på nattskiftet, och det är ju det sämsta skiftet. Särskilt när man nattammar. 5% är kanske högt räknat förresten, men ni fattar poängen.

  På samma tema (jag babblar på, inte alls i behov av lite vuxen kontakt! 😅) så när jag fick en släng av den där paniken ni pratade om för ett tag sen kom jag på att mellan när min sambo slutat jobba, och det är dags för läggningsamningen kan jag ta lite egen tid! Woho! Jag gick på bio, så.jävla.skönt! Min sambo säger då de här fantastiska sakerna: ”Det är egentligen inte skillnad om du är här eller inte, jag gör ändå allt den tiden” och ”Jag visste inte att du ville ha egentid??”
  Tack älskling 😘 (han ÄR en fantastisk sambo och pappa, det är ytterst sällan det kommer såna tondöva kommentarer, jag fäller dem säkert precis lika ofta)


  1. Louise Edlund Winblad skriver: 15 september, 2021

   Haha alltså jag införde ju 2 tim egentid varannan helg när våra storbarn då var små och första gången jag hade min egentid gick jag på bio! OCH DET VAR SÅ LJUVLIGT!!!!!!!
   Men du va ju smartare som införde nåt varje dag…
   Och hahah gu de där kommentarerna ska man spara och skratta åt i efterhand! Just i stunden kanske inte så mycket skratt…. he he…. grrr…


 2. Malin skriver: 14 september, 2021

  As we speak har jag gömt mig i sovrummet efter en misslyckad luftbajsning (ni som vet vet) för att sambon ska kunna natta treåringen. Trots att han tjatat efter sin pappa genom hela hämtning, middag osv vägrar han vara med honom när han väl kom hem från jobbet. Så RIMLIG!! Jag är världens sämsta nattare, har noll tålamod. Sambon vill, men treåringen låter honom inte.


  1. Louise Edlund Winblad skriver: 15 september, 2021

   Å det där är så jobbigt ju!! Man känner sig ju liksom inte heller fri när det är sånt motstånd från barnet, även om den andre föräldern kliver in. Men ja, jag tror du gör rätt som gömmer dig/luftbajsar hehe…
   Nästa gång kanske du har med dig choklad och iPad…? Heja heja!!


 3. Emma skriver: 16 september, 2021

  Har absolut gjort precis likadant… Knuffat bort barnet för att få lite luft en minut🙈


Dela på:
Laddar
https://hejhejvardag.motherhood.se/vardag/vad-kunde-de-hetat-istallet/